Бизнес курс

ВРЕМЕ Е ДА ДЕЙСТВАШ

Мислиш си, че е лесно да имаш бизнес в модната сфера и да се развиваш в нея изобщо?

Или пък мислиш, че е много трудно, но че би бил добър в това, ако някой ти даде шанс/пари/каквото ти е нужно?

Този курс ще ти разкаже как стоят нещата преди да започнеш да плащаш каквото не знаеш дали си струва и как да не чакаш някой да ти дава, а да взимаш и заслужаваш прогреса или застоя си.

Не ни интересува богатият ти чичо или бизнесът на мама и тате, ние ще се погрижим да ти покажем, че можеш да си самостоятелна единица, защото алтернативата е да си имаш кукловод.

NaChe Academy е официално млада академия, но основите ѝ се полагат от далечната 2011 година. Преминава през всички етапи на бизнес развитие и падеж под формата на производител на облекла за износ и вътрешен пазар и вече може да разказва, да сподели достатъчно опит, за да може да поемеш ти по път с по-малко отклонения от целта.

Ние няма да ти дадем бизнес и няма да ти обещаем, че след нашия курс ще бъдеш най-успешният предприемач. Ние ще ти дадем базова информация, която ще поставим в казуси, така че в действителност да разбереш колко трябва да струва продуктът ти, за да не фалираш и как да работиш така, че ако отново сме в ситуация на локдаун да оцелее бизнесът ти.

Лекциите включват всички онези тънкости, които можеш да знаеш само, ако си се опарил и е трябвало сам да си лекуваш раните. Ще ти обясним защо е важно да пишеш на кирилица, когато произвеждаш качество и кои клиенти не обръщат внимание на запетайките. Ще ти кажем колко трябва да генерираш за да можеш да имаш n-брой човека персонал. Ще ти разкажем за това, как можеш да си купиш кола и кога си заслужил от онези скъпите. Няма да пропуснем и момента, в който ще можеш да си позволиш и личен живот, базиран на теб като сигурен и уверен човек, а не като някой, който има нужда да се допълва с друг. Обхващаме всички основополагащи аспекти за да разбереш, дали е твоето това да имаш бизнес.

курс по мода

Ако си мислиш че те бива, но още само си мислиш и не действаш, значи имаш нужда от нас. По всяка вероятност ще те разплачем няколко пъти, но поне накрая ще знаеш, ставаш ли, не ставаш ли и готов ли си за следващата стъпка.

А ето и малко информация за лекциите!

1

Какви са професиите в модния бранш?

Много хора си мислят, че в модния бранш може да си дизайнер, ама не в България. Всъщност абсолютно във всяка една сфера има и много задължително съпътстващи основната дейност професии. Затова директно ще разкажем малко по-дълго: Дизайнерът създава дизайна – как ще изглежда една дреха, какви ще са цветовете, какви ще са съотношенията, дължините, материите; Тези всички неща, които дизайнерът залага в дрехите трябва да бъдат намерени/поръчани/създадени, за което отговаря друг човек, по всяка вероятност добър в проучването, логистиката и подобни; след това ще трябва моделиер-конструктор да създаде кройките; След това ще трябва някой да скрои самият плат и друг, който да ушие дрехата.

Обаче няма дреха без етикети, значи трябва някой да направи етикетите!

Освен производител на етикети, трябва и графичен дизайнер например, да направи логото на бранда и да го сложи на правилното място на етикета, който да е от специфични материали например. И така ще имаме една дреха с етикет, но за да може да я продадем, ще трябва да я снимаме – фотограф ни е нужен и модел и гримьор и стилист. Ще трябва и фейсбук страница и група даже, че и инстаграм акаунт, тик-ток и активно отговаряне на съобщения и обаждания по телефон и уатсап и вайбър. За да имаме магазин в Инстаграм ни трябва и сайт – значи програмист и за логиката на сайта и за вида му. И после идва и още едно важно нещо – рекламата – копирайтър, инфлуенсъри. Ами опаковката? Имиджовите събития, ревюта, участия по фестивали. Разпространяване в страната, в други страни – дистрибуция. Може би сме изброили над 50 професии, които са много пряко свързани с модния бранш. Ако погледнете големите модни къщи те имат поне по един човек от всяка изброена длъжност. Е, ще ви разкажем повече и кой какво точно прави на първата лекция, като от вас ще се изисква да изложите и вашата представа за намеренията си в началото на лекцията, а след това да повторим упражнението в края на лекцията.

Когато знаем каква е нашата цел, в името на постигането ѝ трябва да се срещаме с този и онзи по пътя. Тук ще научите как се създават правилни връзки. Тези, с които работиш и с които се взаимно развивате, а не онези, от които взимаш без да заслужаваш и след това плащаш скъпо. Тук ще говорим за това колко е важно да познаваш хората от твоя бранш и как наистина е важно да държиш приятелите си близко, а враговете още по-близко. Ще си поговорим за това кой всъщност е наш враг и дали не са враговете ни наши истински покровители и орисници.

2

Как се създават връзки и контакт лист?

3

Кога е време да създадем бизнес?

След като вече ще знаем с какво точно искаме да се занимаваме и дали имаме среда, в която да го създадем, ще си поговорим и за другите неща, които трябва да са ни налични за да създадем бизнес. Дали сме ментално готови. На какво сме готови за да имаме бизнес. Колко от това, което ще направим ще определим като жертва и колко като правилни действия, които си струват.

След успешното преминаване на 3-та лекция ще преминем към истинския екшън – бизнес план със специален акцент на кризата, конкуренцията, партньорствата и самоопределянето ни на пазара.

 4

Как се прави бизнес план?

5

Как се прави модна колекция?

Наричаме го модна колекция, но става въпрос за това как правим продукт с действителна стойност. Каква е разликата между нещата, които потребителя забравя в близките седмици и тези, който водят един клиент всеки път, когато има бюджет за харчене при нас. Как да изградим една колекция от продукти без да губим вдъхновение и показвайки смислени неща.

Успехът има цена и преди да се случи и след като се е случил. В живота на всеки един от нас има излишни неща, които за да можем да се движим, трябва да изхвърлим от плещите си. Тук е моментът на първото плакане. Подгответе се емоционално, по-скоро не идвайте на тази лекция емоционални, в бизнеса няма място за елементарни емоции. На човек с бизнес му се полагат само истински такива.

6

Излишъците

7

Идеология и Философия на нашия бизнес

Нещо, което се изпуска най-често е голямата картинка и кога казваме, че сме я завършили. Какво искаме да направим с нашия бизнес. Да си купим кола или да оставим отпечатък в историята. Няма грешен отговор, но има грешни стъпки.

Колко всъщност струва една кърпичка? Колко е нормалната средна заплата? Кога съдия изпълнител чука на вратата ти? Кое е твое и кое е на фирмата ти? Всъщност ти ли управляваш фирмата си или тя теб? Продуктът ти е много скъп и няма кой да го купи? Помисли пак!

 8

Ценообразуване

9

BrainStorm/Ситуации на криза и стрес

Внимавай някой да не ти открадне идеята. Или къщата. Или бизнеса. Или половинката. Може ли да бъдеш обран всъщност? За какво трябва да внимаваш? Колко трябва да внимаваш и какви са ти приоритетите, когато нещо не се случи по план? Кога променяш плановете си?

Ще разбереш колко е важна тази лекция точно когато ѝ дойде времето

10

Личното и професионалното

Бонус лекция

Среща със счетоводител и Юрист, които ще ти обяснят какви са стъпките за създаване на фирма, колко конкретно ще ти струва на месечна и годишна база и подобни. Кога имаш нещо за патентоване и какво струва.

Ако ти трябва още да четеш, направо излез от нашия сайт, явно нямаш интерес да разбереш как да развиеш идеята си правилно, безопасно и отговорно!

Ако обаче искаш да знаеш всичко това, запиши се на нашия курс и развий уменията си.

Дай живот на идеите си. 

Вашият коментар