Конкуренцията

Конкуренцията

Тема за размисъл.

Грешно разбраната конкуренция.

Ние вярваме, че няма лоша конкуренция. Конкуренцията може да бъде само градивна и да предизвиква у нас желание за растеж и развитие. Затова ние поощряваме конкуренцията да бъде подпомагана и да бъде по всевъзможни начини подкрепяна.

Това, което обаче основно се насажда в бизнес средите в модната сфера е, че производителят на тениски е в конкуренция с вносителят на тениски. Елементарното мислене води до там, че те споделят една клиентска група.

 • Мисленето на производител на собствен продукт, би следващо да бъде „Моята аудитория предпочита познат производител, който да се грижи за интересите му. Аз ще се погрижа да намеря такива клиенти за моя бизнес и продуктите, който произвеждам; аз създавам моя продукт такъв, какъвто е (представете си изброени специфики, които само майка за детето си знае) и го създавам за тези определени и конкретни хора. Те се намират там, тръгвам“. Производителят има логично, алгоритмично и аналитично мислене, което го прави производител на собствена продукция.
 • Вносителят от своя страна е търговец. Нещо като много висок левел продавач. Той знае как да размени едно за друго и това е основната му цел. Учи похвати и практики, които имат резултат сега на момента. Вносителят се интересува от бързи и доходоносни резултати, като не носи морална или каквато и да е отговорност към продукта. Ако има дефект или проблем, той е там откъдето се внася, но вносителят обезателно остава с чисти ръце във всяка сделка.
  Двете неща са коренно различни. Особено когато говорим за мода, изкуство и занаяти. Съответно те никога не биха могли да имат обща клиентска група.

  Та, за вносителите и търговците ние нямаме много какво да направим, защото сме в коренно различна сфера на дейност. Но за производителите на облекла и тези, които искат да припознават себе си като имащи бизнес в света на модата като създатели, изобретатели, дизайнери и ред други, заповядайте ❤️

  Подготвяме нов курс, в който ще разказваме тънкостите на бизнеса в модата от многото успешен опит, който нашия екип има като отделни експерти и като екип; и от големите грешки, които са ни доближавали и до пагобен финал.

  Следете ни и ни пишете от сега, ако имате интерес, защото това е първата крачка към успеха – да тръгнеш по пътя!

  Натисни тук за първа крачка 🙂

Един коментар относно “Конкуренцията”

 1. Защо, когато знаем номерата на старите кучета сме новатори?
  24.05.2022 at 8:48

  […] въпрос, който сигурно се е зародил и у вас – “Ами, не ви ли е страх, че курсистите ви ще ви вземат клие…?” – Ще дадем специален отговор в друга публикация, […]

Вашият коментар