Как се прави рокля?

Как се прави рокля?

Роклята е много типична дамска дреха, която може да служи за всякакви поводи, но има едни по-специални рокли, които избираме да носим във важни за нас моменти.
Моментите са винаги емоционални и ни хвърлят в какви ли не мисли. Често сме толкова развълнуван за поводите, че не мислим адекватно и избираме грешно. Всеки от нас е виждал какви ли не смешно дори изглеждащи жени тогава, когато е трябвало да изглеждат точно обратното на смешно, именно заради емоциите и преекспонирането на всичко по случай важния момент.

Затова всъщност е важно, за да направим една хубава рокля, да следваме разни правила. Не модни, не да се подчиняваме на тенденции и подобни, ами просто да изходим не толкова емоционално, колкото рационално.
Коко Шанел например споделя, че нейните най-хубави рокли са тези, които са били най-добрият партньор на дамата. Тези рокли, които ще накарат хората не да говорят за роклята, ами за жената.

Затова рокля се прави така, че да подчертава характера на дамата, която ще я носи. Не роклята трябва да е черешката на тортата, ами жената. Не трябва да забравяме, че не дрехите носят нас, ами ние тях.
Затова рокля се прави за жена, а не за повод. Тя трябва да бъде удобна, да позволява движение, поемане на въздух. Роклята е оръжие.
Затова ние от NaChe Academy съветваме горещо да избирате мъдро. Колкото и авангардна да е хореографията на първия танц на сватбата, ако движенията са скрити от десетки метри шифон и тюл, те ще останат невидими. Колкото и да е шармантен шлейфа, ако вечерта ще се състои основно в седене, то ще ни се наложи да се разхождаме многократно до тоалетната например, за да можем да го демонстрираме, а това по-скоро би притеснило някой за нашето здраве, например, отколкото да го впечатли. Колкото и камъни и пера да има, то за абитуриентския бал по-скоро ще е повод за недоумение, какво прави това младо момиче така накичено.
Така че, рокля се прави с мисъл и към жената и към повода и към дейностите, които ще се извършват.

Разбира се, винаги има и класически варианти, които ако предходното написано ни затруднява, винаги можем да изберем.
Най-важното, което искаме да споделим в този блог, е че трябва да бъдем себе си – хора, личности, да имаме по-голяма цел от това да изпълняваме простата функция на ходеща закачалка.
Дами, избирайте мъдро за себе си, най-често големите и важни поводи се случват веднъж в живота и точно тези единични събития не са момента да се правим на важни и шикозни, модни и авангардни, това са моментите да бъдем себе си и да изживяваме миговете си оптимално!

рокля